Що таке РВД

Що таке РВД


Рукав високого тиску є гнучким трубопроводом для транспортування рідин, газів та сипучих речовин під тиском. Він використовується у випадках, коли неможливо встановити жорсткий трубопровід. Можна замовити виготовлення рукава за розмірами на основі спеціального шланга з армуючим шаром і використанням перехідних елементів для підключення до різних механізмів, гідросистем і агрегатів. Щоб купити готові рукава РВД високої якості, варто вибрати продукцію надійної компанії.

Опис рукава РВД

Шланг високого тиску - це трубопровід, який використовується для перекачування різних середовищ під тиском. Основною задачею рукава РВД є передача робочого зусилля. Еластичність виробу сприяє поглинанню вібрацій, що дозволяє подовжити термін служби механізмів. Спеціальна конструкція дозволяє витримувати значні навантаження та високий тиск.

Конструкція РВД

Рукав високого тиску складається з кількох основних елементів:

  1. Фітинг. З'єднувальний елемент, який включає в себе корпус, ізоляційні та ущільнювальні гайки, штуцер, обжимні гайки. Встановлюється з обох сторін шланга для надійного підключення до механізмів.
  2. Зовнішнє покриття. Виготовляється з міцної та еластичної гуми, яка захищає шланг від механічних пошкоджень. Додатково може використовуватися шар нержавіючої сталі, який забезпечує підвищену міцність.
  3. Підсилення. Включає кілька шарів сталі, синтетичної оплітки або текстилю. Служить для утримання високого тиску.Конструкція може відрізнятися залежно від матеріалів, що використовуються, з урахуванням експлуатаційних вимог до виробу.

Сфера застосування РВД

РВД найчастіше встановлюється в місцях згинів або з'єднання з рухомими елементами. До основних сфер застосування відносяться:

  • підйомно-транспортна техніка;
  • вантажний і легковий транспорт;
  • верстати та устаткування;
  • бурові установки;
  • сільськогосподарська техніка.

Рукав високого тиску застосовується на промислових підприємствах різних типів, у житлово-комунальній сфері та на будівельних майданчиках. Вироби відрізняються надійною роботою, можуть справлятися з великими навантаженнями та агресивними середовищами. Проста установка та ремонт РВД допомагають знизити витрати на обслуговування.

 29/05/2023
 (44 переглядів)