Типи гідроциліндрів, як вони працюють. Сфера їх застосування

Типи гідроциліндрів, як вони працюють. Сфера їх застосування

Гідроциліндр - двигун, який працює у зворотно-поступальному русі. Принцип роботи базується на перетворенні гідравлічної енергії на механічну. Гідроциліндр використовує гідравлічне масло як робочу рідину.

Механізм складається з поршня і штока. Це необхідний елемент екскаватора, гідромолота, комбайна та інших машин, які піднімають навісні елементи. Ви можете придбати гідроциліндр в різноманітті видів, залежно від типу, виробника і конструкційних особливостей. Також можна замовити виготовлення гідроциліндра за розмірами.

Пристрій гідроциліндра

Гідравлічний циліндр зовнішньо представляє собою трубу з гладкою внутрішньою поверхнею. Вона наповнюється рідиною, яка стискана і ви за допомогою штока. Тиск робочої рідини активізує рух поршня. Ці пристрої працюють під підвищеним тиском, тому встановлення та ремонт гідроциліндра мають виконуватися згідно з технологією.

Типи гідроциліндрів

Гідроциліндри класифікуються залежно від типу конструкції, способу фіксації в системі і типу ходу. До найбільш популярних типів гідроциліндрів належать:

  1. Плунжерні. Головним робочим елементом є монолітний шток.
  2. Поршневі. Залежно від напрямку дії рідини гідроциліндри поділяються на моделі з односторонньою та двосторонньою дією, диференціальні та телескопічні.

Сфера застосування гідроциліндрів

Гідроциліндр призначений для роботи в різних механізмах, де потрібна велика сила для приведення у рух обладнання. У будівельній сфері він застосовується у кранах та інших підйомних механізмах. У гірничій промисловості гідроциліндри відповідають за роботу машин. Вони також застосовуються у повсякденному житті для систем відкриття дверей і воріт. Важливо, щоб такі пристрої були надійними. Тому купувати їх потрібно тільки у надійній компанії.

 29/05/2023
 (47 переглядів)